Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Letselschade is meer dan smartengeld

23 juni 2021Door: Kristel (C.M.W.M.) van de Molengraft

Veel mensen denken bij het woord ‘letselschade’ meteen aan smartengeld. Maar er zijn veel meer schadeposten die aan bod kunnen komen als er sprake is van letsel na bijvoorbeeld een ongeval of medische fout.   

 

Stel je wordt aangereden en je belandt in het ziekenhuis met onder andere een gebroken schouder. De ambulancerit naar het ziekenhuis kost je waarschijnlijk je eigen risico van (minimaal) € 385,00. Na korte tijd in het ziekenhuis gelegen te hebben, mag je gelukkig naar huis. Daar wordt het al snel duidelijk dat je de komende tijd veel hulp nodig hebt, zoals bij het aantrekken van kleding of schoenen. Zelf boodschappen doen gaat niet en dat geldt ook voor poetsen, wassen en strijken. Autorijden en fietsen is lange tijd niet mogelijk, dus iemand moet met je mee als je op controle naar het ziekenhuis gaat of als je naar de fysiotherapeut moet. Het gras in de tuin waar je nu de hele dag tegenaan kijkt, blijft maar groeien en groeien. Wordt het dan toch niet eens tijd om hulp te gaan vragen? Maar wie vraag je dan en worden eventuele kosten vergoed door de aansprakelijke verzekeraar?   

 

Het is goed om te weten dat er diverse richtlijnen zijn met daarin ‘standaarden’ om bepaalde schadeposten vast te stellen. Deze richtlijnen kunnen helpen bij het treffen van een regeling met de aansprakelijke verzekeraar over de kosten van bijvoorbeeld de huishouding (ook als iemand binnen het gezin jouw taken overneemt), het onderhoud van de tuin, de dagen dat je in het ziekenhuis hebt gelegen, de extra reiskosten en eventuele studievertraging. 

 

Geen zaak is hetzelfde. Zo zal de ene werkgever misschien het loon volledig doorbetalen en betaalt de andere werkgever maar 70%. En is het ene slachtoffer verzekerd voor extra fysiotherapie behandelingen en de ander niet waardoor de medische kosten snel oplopen. Letselschade blijft dan ook echt maatwerk.  Zoek daarom tijdig hulp en schakel een letselschadeadvocaat  in.   

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl