Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Letsel door een ongeval op uw werk

23 september 2022Door: Lisa (L.) Verhagen

Werkgevers zijn in Nederland verplicht om ervoor te zorgen dat de werkplekken van hun werknemers, en de materialen waarmee zij werken, zodanig ingericht zijn dat zoveel mogelijk voorkomen wordt dat de werknemer in de uitoefening van zijn werk schade lijdt. Zo nodig moet de werkgever maatregelen treffen en aanwijzingen geven.

 

De ene baan kent natuurlijk meer risico’s dan de andere baan. Tegelijkertijd zit een ongeluk in een klein hoekje. Je bent je misschien niet altijd meer bewust van de gevaren van handelingen die je dagelijks op je werk doet. Juist daarom is het zo belangrijk dat een werkgever je aan die gevaren (en hoe je daarmee om moet gaan) blijft herinneren. Je werkgever moet er ook op toezien dat de gegeven veiligheidsinstructies worden nageleefd.

 

Maar wat als je toch slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval? In beginsel is de werkgever dan aansprakelijk voor de schadelijke gevolgen, tenzij hij kan aantonen dat hij al die maatregelen heeft genomen en instructies heeft gegeven die hij redelijkerwijs had moeten geven. Kan de werkgever dit niet aantonen? Dan zal je schade vergoed moeten worden. Dat is alleen anders als jou als werknemer opzet of bewuste roekeloosheid kan worden verweten. Daarvan is slechts zelden sprake.

 

De angst die werknemers hebben om hun werkgever aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van een bedrijfsongeval, blijkt vaak onterecht. De meeste werkgevers zijn namelijk goed verzekerd voor de gevolgen van bedrijfsongevallen. In de meeste gevallen draait de werkgever daarom niet op voor jouw schade, maar wordt deze vergoed door de verzekeraar van je werkgever.

 

Natuurlijk zorgen wij er als advocaten ook voor dat de verstandhouding tussen de werknemer en de werkgever goed blijft, want het doel van beide partijen is natuurlijk dat de werknemer weer zo goed als mogelijk in zijn of haar oude werk terugkeert. Lukt dat niet, dan is goed overleg met de werkgever over passend ander werk heel belangrijk. De letselschadeadvocaat heeft vaak een belangrijke rol in dat traject.

 

Aarzel dus niet om bij vragen over een bedrijfsongeval eens vrijblijvend en kosteloos contact met ons op te nemen.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl