Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Ongeval door eigen schuld; toch recht op schadevergoeding?

1 maart 2020Door: Stijn (C.P.) Vos

Als je letsel oploopt omdat je door de schuld van een ander wordt aangereden, wordt over het algemeen je schade vergoed. Dat is logisch; het is de schuld van de ander en jij kon er niets aan doen. Als je zelf een ongeval veroorzaakt, is de eerste gedacht die bij veel mensen opkomt: “Dat is mijn eigen schuld, dus ik kan niets verhalen op een ander of op een verzekering.” Dit ligt echter een stuk genuanceerder!

 

Rijd je bijvoorbeeld door eigen toedoen tegen een boom, met letsel tot gevolg, dan zijn er weldegelijk mogelijkheden om je schade vergoed te krijgen. Je moet dan wel een zogenaamde SVI-verzekering in je pakket hebben. Dat is een SchadeVerzekering Inzittenden. Dit zit niet automatisch in je verzekeringspakket, maar je moet die verzekering apart afgesloten hebben. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want deze verzekering kost hooguit een paar tientjes per jaar, maar dekt wel je schade als je een ongeluk hebt gehad. Je zult begrijpen dat die schade vaak kan oplopen tot duizenden euro’s, zeker als je tijdelijk of blijvend je werk niet meer kunt doen. Het is dus de investering zeker waard om zo’n verzekering af te sluiten; heb het hier eens over met je assurantietussenpersoon en vraag, of jij eigenlijk zo’n SVI-verzekering hebt voor je auto. Let erop dat een SVI-verzekering niet hetzelfde is als een Ongevallenverzekering (ook wel OIV genoemd, Ongevallen Inzittenden Verzekering). Deze OIV dekt niet de feitelijke schade, maar slechts een vast (en vaak zeer beperkt) bedrag bij blijvend letsel. Afhankelijk van de polisvoorwaarden dekt de SVI meestal wel de volledige feitelijk geleden schade en ook de toekomstschade.

 

Heb je zo’n SVI-verzekering niet, dan blijf je helaas met je eigen letselschade zitten als je zelf een ongeval veroorzaakt. Jammer genoeg zien wij bij ons op kantoor vaak de praktijkvoorbeelden, dus we spreken uit ervaring, en ik kan je zeggen dat dit erg zuur is voor de mensen die dat overkomt!

 

Heb je letselschade opgelopen en twijfel je over de verhaalbaarheid daarvan, neem dan kosteloos en vrijblijvend contact met ons op, zodat we kunnen bespreken wat we voor jou kunnen doen!

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl