Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Bedrijfsongeval, wat nu?

16 december 2020Door: Arthur (A.J.F.) van Dok

In Nederland vinden jaarlijks zo’n 2300 ernstige ongevallen met blijvend letsel plaats op de werkvloer. Gemiddeld 60 keer per jaar valt daarbij zelfs een dodelijk slachtoffer.

 

Dat betekent, dat je op je werk nogal wat risico’s kan lopen. Natuurlijk is de ene baan de andere niet; met name in de bouw gebeuren veel ongelukken, maar ook in andere branches zien wij vaak letsel ontstaan.

 

Hoe moet je nu als werknemer omgaan met de gevolgen van een bedrijfsongeval? Allereerst is het belangrijk om te weten dat de term “eigen schuld” bij bedrijfsongevallen niet wordt gehanteerd. Dit betekent, dat in vrijwel alle situaties de werkgever aansprakelijk is voor de gevolgen. Veruit de meeste werkgevers zijn hier goed voor verzekerd en hebben er geen enkel probleem mee als de zaak via hun verzekeraar wordt afgewikkeld. Dus de kans is groot dat de verzekering van de werkgever je schade moet betalen, ook al heb je bijvoorbeeld zelf een fout gemaakt of ben je onvoorzichtig geweest waardoor er letsel is ontstaan. Dit hoort immers bij de gebruikelijke risico’s op de werkvloer en daarvoor is de werkgever doorgaans aansprakelijk.

 

Soms is een slachtoffer echter bang voor de gevolgen als hij zijn eigen werkgever aansprakelijk stelt voor de schade. Problemen met de baas of zelfs ontslag is een veel gehoorde angst. In de praktijk blijkt dit vrijwel nooit een probleem te zijn, omdat werkgevers meestal maar al te goed begrijpen dat je als slachtoffer je rechten wilt veiligstellen. Wij zien dus eigenlijk altijd wel begrip van de werkgever voor de positie van de werknemer.

 

Als advocaat zorgen wij er immers ook voor dat de verstandhouding met de werkgever goed blijft, omdat het doel van beide partijen natuurlijk is, dat de werknemer zo goed als mogelijk weer op zijn of haar oude werkplek terugkeert. Lukt dat niet, dan is goed overleg met de werkgever over passend ander werk natuurlijk heel belangrijk. De letselschadeadvocaat heeft vaak een belangrijke rol in dat traject.

 

Aarzel dus niet om bij vragen over een bedrijfsongeval eens vrijblijvend en kosteloos contact met ons op te nemen!

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl