Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Reizen met een minderjarige? Neem het toestemmingsformulier mee!

26 juli 2016Door: Marion (M.J.L.) van den Aker - Groffen

Komende week begint ook de vakantie in het zuiden van het land en gaan er weer veel gezinnen op vakantie. Volwassenen die alleen reizen met minderjarige kinderen kunnen ervan uitgaan dat zij in de gaten worden gehouden door de Koninklijke Marechaussee. Kinderen met een andere achternaam dan de alleenreizende ouder of met een enkel ticket, maken grote kans vragen te krijgen.  Wanneer er twijfel bestaat over toestemming van de gezaghebbende ouder(s), volgt extra onderzoek.

 

Hiermee moet voorkomen worden dat minderjarige kinderen zonder toestemming door een van de ouders worden meegenomen naar het buitenland. Deze onderzoeken verlopen sneller wanneer de alleenreizende ouder een door de andere gezaghebbende ouder ondertekend toestemmingsformulier bij zich heeft. Hiermee geeft deze ouder toestemming aan zijn of haar ex-partner om met het kind op reis te gaan.

 

Gescheiden ouders die alleen op vakantie gaan met hun minderjarige kind(eren), doen er verstandig aan om naast het toestemmingsformulier een eventueel ouderschapsplan en/of uitspraak van de rechter met betrekking tot het gezag en de omgang mee te nemen. Ook een kopie van het retourticket van het kind kan de controle versnellen. 

 

 

Als alleenreizende ouders vooraf maatregelen nemen, kan voorkomen worden dat de vakantie op een teleurstelling uitloopt.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl