Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Letsel door een ski-ongeval

14 februari 2014Door: Stijn (C.P.) Vos

Nu koning winter Nederland dit jaar over lijkt te slaan kiezen steeds meer Nederlanders voor een korte wintersportvakantie. Helaas eindigt deze welverdiende vakantie voor ongeveer 800 Nederlanders per jaar in mineur. Waar met de auto richting de bergen werd vertrokken wordt met de gipsvlucht teruggekeerd.

 

Je sluit uiteraard een aanvullende reisverzekering af als je op wintersportvakantie gaat. Wanneer je dan betrokken raakt bij een (eenzijdig) ongeval worden in ieder geval jouw medische kosten en de gipsvlucht door deze verzekering betaald. De reisverzekering zal echter je eventuele verlies aan inkomen en je verzorging thuis niet vergoeden. Ook ontvang je van een reisverzekering geen smartengeldvergoeding.

 

Deze schadeposten zijn vaak wel te verhalen als je buiten je eigen schuld betrokken raakt bij een wintersportongeval in het buitenland. In sommige gevallen kun je zelfs de Nederlandse rechter laten oordelen over aansprakelijkheid van een derde. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u op de Oostenrijkse piste omver wordt geskied door een Nederlander.

 

De Nederlandse rechter zal dan moeten toetsen of deze persoon onzorgvuldig heeft gehandeld. Hiervoor zal de rechter aansluiting zoeken bij de gedragsregels die op de piste gelden. Dit zijn dit de regels van de Federation Internationale de Ski (FIS-regels). In deze regels staat onder meer opgenomen dat een skiër of snowboarder zich zodanig moet gedragen dat hij geen gevaar veroorzaakt voor, of schade toebrengt aan derden. Concreet wordt aangegeven dat een skiër of snowboarder voldoende afstand moet bewaren tijdens het inhalen en zijn snelheid en bewegingen onder controle moet houden. Wanneer een of meerdere FIS- regels overtreden worden kan er sprake zijn van een onrechtmatige daad en zou jouw schade helemaal vergoed kunnen worden.

 

Mocht je betrokken zijn geraakt bij een ongeval tijdens jouw wintersportvakantie, neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij ondersteunen je graag met juridisch advies.

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl