Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Whiplash in letselschadezaken

20 juli 2022Door: Stijn (C.P.) Vos

Als letselschade advocaten behartigen wij de belangen van veel cliënten die na een ongeval last hebben van lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan door een whiplash.

 

Een whiplash is een letsel aan de nek of rug ten gevolge van een ongeval of andere plotselinge gebeurtenis, waarbij het hoofd door de impact krachtig gewogen wordt. Door de heftige beweging van het hoofd kan er schade ontstaan in de (weke delen van de) nek van een slachtoffer. Veel voorkomende klachten zijn hoofdpijn, nekklachten, tintelingen in de armen of handen, duizeligheid, concentratieproblemen, vermoeidheid en overgevoeligheid voor licht of geluiden. Welke klachten iemand heeft, verschilt van persoon tot persoon.

 

In de regel is de herstelprognose voor personen met whiplashachtige klachten goed. In ongeveer 50% van de gevallen zijn de klachten na drie maanden verdwenen. In ongeveer 15% van de gevallen bestaan de klachten na 6 maanden nog steeds. De klachten kunnen dan helaas blijvend zijn.

 

U zult begrijpen dat dergelijke klachten veel invloed kunnen hebben op het dagelijks functioneren van een persoon. Een probleem hierbij is dat het voor een buitenstaander niet waar te nemen is dat iemand kampt met dergelijke klachten. Ook een arts kan in de meeste gevallen op scans of foto’s geen afwijkingen ontdekken. De bestaande klachten zijn niet medisch objectiveerbaar.

 

Dit levert vaak discussie op met de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij die de schade van het slachtoffer na een ongeval moet vergoeden. Vaak wordt door de verzekeraar aangegeven dat whiplashachtige klachten slechts een aantal maanden kunnen bestaan. Zodra de klachten langer aanhouden wordt vaak het argument gebruikt dat er geen sprake kan zijn van aanhoudende klachten, omdat deze klachten niet medisch objectiveerbaar zijn.

 

Het is daarom van groot belang dat u de discussie met de verzekeringsmaatschappij laat voeren door een ervaren letselschadeadvocaat. Van der Putt advocaten kan u advies geven over de manier waarop uw klachten onderbouwd kunnen worden. Als uw klachten en beperkingen plausibel zijn, en niet zijn toe de schrijven aan andere oorzaken, dan zal de verzekeraar uw schade toch moeten vergoeden.

 

Lees ook:

Whiplash

Veelgestelde vraag over whiplash

 

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl