Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

Wilt u een contract laten controleren?

1 januari 2019Door: Bram (B.P.M.) Dirkx

VAN DER PUTT ADVOCATEN HELPT U GRAAG

 

Iedereen sluit zijn hele leven lang allerlei contracten. Denk bijvoorbeeld aan het arbeidscontract voor die leuke baan, het koopcontract voor dat droomhuis en een leasecontract voor een nieuwe auto. Stuk voor stuk erg belangrijke momenten. Elke keer dat u een handtekening zet, staat er voor u veel op het spel. Als u een bedrijf runt, is dat zelfs dagelijkse kost. Het is verstandig om al die contracten eerst te laten controleren. Want ook voor contracten geldt: voorkomen is beter dan genezen!

 

 

Koopcontract

 

Elke keer dat u een halfje wit bij de bakker haalt, sluit u eigenlijk gewoon een koopcontract. Natuurlijk heeft u daar geen advocaat voor nodig. Maar een huis huurt of koopt u hooguit een paar maal in uw leven. En het gaat dan steeds om veel geld. Een enkele zinnetje in zo'n contract kan het verschil maken tussen een gratis exit of een boete van tienduizenden euro's. Laat dat contract daarom altijd controleren.

 

 

 

Arbeidscontract

 

Zoiets geldt ook voor uw arbeidscontract. Daarin staat vaak van alles wat onduidelijk of zelfs verboden is. Hoe zit het bijvoorbeeld met uw opzegtermijn, concurrentiebeding of boeteclausule? De wet geeft daar allerlei regels voor die werknemers beschermen. Toch staat dat nog niet allemaal automatisch in elk contract. Soms loopt een arbeidscontract jarenlang zonder voorafgaande of tussentijdse controle. Het kan u als werknemer én werkgever veel ellende besparen om alle contracten eens te laten controleren.

 

 

 

Zakelijke contracten

 

Nogal wat mensen sluiten professioneel veel meer contracten dan privé. Denk daarbij aan contracten voor distributie, franchise, bouw, transport, licentie of garantie - dus samenwerking in welke vorm dan ook. Bij regelmatig contracteren hoort regelmatig controleren. Risico's vroeg herkennen en ondervangen. Als u vaak ongeveer dezelfde contracten sluit, is het nog beter om die controle te vervangen door goede modelcontracten. Wij stellen die graag met u op en kunnen ze zo nodig updaten als nieuwe wetgeving of rechtspraak dat nodig maakt.

 

 

 

Gratis advies

Staat u op het punt om een belangrijk contract te tekenen? Twijfelt u over een contract dat al langer loopt? Of wilt u de contracten die uw bedrijf al jaren gebruikt eens laten controleren? Neem contact op met mr. Marcus Gerrits. Bel of mail voor een afspraak. Het eerste half uur is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Van der Putt Advocaten helpt u graag! 

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl