Actuele
nieuwsberichten

info@putt.nl
Venray0478 - 55 66 77
Venlo077 - 206 50 10
Horst077 - 206 51 81

Recente berichten

Ga terug naar nieuws

See you in court!

11 januari 2023Door: Susan (S.) Philippi

Vaak lukt het een in letselschade gespecialiseerde advocaat om uw zaak naar tevredenheid met de aansprakelijke verzekeraar af te wikkelen zonder dat een gang naar de rechter nodig is. Maar wat moet u doen als u de uitzondering bent en het niet lukt om de zaak rechtstreeks met de verzekeraar te regelen?

 

Er kunnen verschillende redenen zijn die ervoor zorgen dat een gang naar de rechter onvermijdelijk is in uw letselschadezaak. Hoewel onze ervaring is dat de meeste zaken zonder rechter worden afgewikkeld, is het mogelijk dat er een onoverkomelijk meningsverschil blijft bestaan over bijvoorbeeld de omvang van de schade, de medische kant van de zaak of zelfs maar enkele schadeposten.

 

Advocaten hebben in dat geval de mogelijkheid om een speciale procedure voor letselschadezaken te starten, het zogeheten deelgeschil. De bedoeling van het deelgeschil is om een of meerdere discussiepunten aan de rechter voor te leggen, waarna de onderhandelingen over de overige punten weer kunnen worden opgepakt. De rechter heeft dan alleen een beslissing genomen over de punten die niet door partijen zelf konden worden opgelost. Het voordeel voor u als slachtoffer is dat de kosten van de deelgeschilprocedure door de aansprakelijke verzekeraar worden betaald.

 

Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele zaak aan de rechter voor te leggen als er te veel discussiepunten zijn voor een deelgeschil. Wel is het dan handig dat u een rechtsbijstandverzekering hebt die de advocaatkosten kan dekken. De kosten van een bodemprocedure komen namelijk wel voor uw eigen rekening. Gelukkig komt het zelden zover dat een bodemprocedure nodig is.

 

Als u een belangenbehartiger kiest, is het verstandig om een (gespecialiseerde) letselschade advocaat in te schakelen. Een belangenbehartiger die geen advocaat is, kan namelijk geen deelgeschil voor u starten en ook geen bodemprocedure als de schade hoger is dan € 25.000. Alle belangenbehartigers kunnen blaffen, maar letselschade advocaten kunnen ook bijten!

Over Van der Putt Advocaten

De cliënt staat bij ons centraal. Zowel aan bedrijven, overheden, non-profit organisaties als aan particulieren verlenen wij gespecialiseerde juridische diensten op de gebieden civiel recht, aansprakelijkheidsrecht en letselschade.

Lees meer over onze missie / visie

Afspraak maken

Bij Van der Putt Advocaten staat klangerichtheid voorop. De afdelingen Ondernemingsrecht, Vastgoed & Overheid en Familierecht bieden een gratis gesprek op afspraak, waar u zich telefonisch of per e-mail voor kunt aanmelden.
Afspraak maken
Contact ons
info@putt.nl